کیف پول Multisig چیست و چگونه کار می کند؟

کیف پول Multisig چیست و چگونه کار می کند؟

کیف پول Multisig چیست و چگونه کار می کند؟

کیف پول‌های چند امضایی امنیت بیشتری را برای دارندگان ارزهای دیجیتال فراهم می‌کنند و آنها را به یک راه‌حل عالی برای کاربران پیشرفته‌ای تبدیل می‌کنند که نیاز به مدیریت وجوه به‌صورت گروهی دارند.

با توجه به اینکه امنیت یکی از نگرانی‌های رایج در میان کاربران ارزهای دیجیتال است، کیف پول‌های چند سیگ یکی از پیشرفته‌ترین ابزارهای موجود برای افزایش امنیت هستند.
به شرطی که کلیدها به درستی ذخیره شوند، کیف پول‌های Multisig می‌توانند به از بین بردن نقطه شکستی که کیف پول‌های تک کلید سنتی با آن مواجه هستند، کمک کنند.

برای آشنایی با کیف‌پول‌های Multisig، نحوه عملکرد، انواع مختلف و زمان استفاده از آنها، ادامه مطلب را بخوانید.

کیف پول Multisig چیست؟

یک کیف پول چند امضایی که به عنوان کیف پول مولتی سیگ نیز شناخته می شود، از چندین کلید خصوصی برای دسترسی به دارایی های ارز دیجیتال یا انتقال آنها استفاده می کند.
طرفین از قراردادهای هوشمند برای تعیین قوانین دسترسی هنگام دسترسی به کیف پول استفاده می کنند.

با کیف پول‌های multisig، می‌توانید از نسخه‌ای از احراز هویت چند عاملی لذت ببرید.
این ویژگی به ویژه زمانی مرتبط است که دارایی ها متعلق به چندین طرف در یک شرکت یا یک سازمان مستقل غیرمتمرکز (DAO) باشد.

کیف پول Multisig

کیف پول Multisig چگونه کار می کند؟

کیف پول های Multisig با نیاز به دو یا چند کلید خصوصی برای اجرای تراکنش کار می کنند. با استفاده از قرارداد هوشمند، صاحبان کیف پول با قوانین دسترسی از جمله حداقل تعداد کلید موافقت می کنند.
این کیف‌پول‌ها شکلی بی‌نظیر از نگهداری شخصی هستند، زیرا مالکان بر اساس قوانین تعیین‌شده در قرارداد هوشمند، آنها را به صورت زنجیره‌ای اداره می‌کنند. کیف پول‌های Multisig یک انحراف از کیف پول‌های سنتی هستند که نقاط پایانی کنترل‌شده توسط کاربر هستند.

انواع کیف پول چند امضایی

تعداد کلیدهای مورد نیاز برای یک تراکنش، انواع کیف پول های Multisig را متمایز می کند.
1-از-2 امضا
دو طرفی که به یکدیگر اعتماد دارند می توانند از این کیف پول مولتی سیگ برای به اشتراک گذاشتن وجوه بدون نیاز به مجوز دیگری استفاده کنند.
2 از 3 امضا
این یکی از محبوب ترین کیف پول های Multisig است که برای انجام تراکنش به دو کلید خصوصی نیاز دارد. روش معمول داشتن یک کلید آنلاین، دیگری آفلاین و سومی با یک شرکت امنیتی است.
3 از 5 امضا
نگهدارنده‌های کلید چهار کلید را در مکان‌های آفلاین مختلف ذخیره می‌کنند و پنجمین کلید برای بهبود امنیت نزد ارائه‌دهنده کیف پول یا یک شرکت امنیتی باقی می‌ماند. در صورتی که بتوانید به دو کلید از چهار کلید آفلاین دسترسی داشته باشید، دسترسی به دارایی های رمزنگاری شما امکان پذیر است.

پیشنهاد مطالعه : ترزور وان

همه کلیدهای خصوصی مورد نیاز است.

هر سه نوع کیف پول multisig بالا، کیف‌پول‌های امضا آستانه هستند. می‌توانید قرارداد هوشمند را طوری تنظیم کنید که به همه کلیدهای خصوصی برای دسترسی نیاز داشته باشد.
اگر تعداد امضاکنندگان از پیش تعیین شده پنج نفر باشد، هر پنج کلید برای تایید هر تراکنش لازم است.

مزایا و معایب کیف پول Multisig

چندین مزیت در ارتباط با کیف پول Multisig وجود دارد.
سازگاری: کاربران کیف پول می توانند قرارداد هوشمند کیف پول multisig را در هر زمان که نیاز داشته باشند ویرایش کنند.
شفافیت: قراردادهای هوشمند منبع باز هستند، به این معنی که هر کسی می‌تواند کد را بررسی کند تا بینش در مورد طرف‌های کنترل کننده صندوق کسب کند. در تنظیمات گروهی، مانند DAO ها، می توانند قراردادهای هوشمند را به صورت دوره ای بررسی کنند تا مطمئن شوند که وجوه امن و ایمن هستند.
حذف ریسک افراد کلیدی: در یکی از معروف‌ترین نمونه‌های ریسک افراد کلیدی، QuadrigaCX بیش از 104 میلیون دلار از دست داد که تنها فردی که به کلیدهای خصوصی شرکت دسترسی داشت فوت کرد. کیف پول‌های Multisig تضمین می‌کنند که دسترسی با کلیدهای باقی‌مانده امکان‌پذیر است، حتی اگر یک کلید غیرقابل دسترسی باشد. با کلاهبرداری‌های خروج از کشور که صنعت کریپتو را آزار می‌دهد، کیف پول‌های مولتی سیگ نیز این خطر را به حداقل می‌رسانند زیرا دسترسی به همکاری چندین دارنده کلید نیاز دارد.
کیف پول های Multisig همگی گلگون نیستند. برخی از معایب نیز وجود دارد.

دانش فنی: راه اندازی کیف پول مولتی سیگ نیازمند درک جزئیات فنی مختلف برای درک گزینه ای است که به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت دارد. این ممکن است برخی از کاربران بالقوه را محدود کند زیرا ممکن است دانش لازم را نداشته باشند.
پیامدهای قانونی: درگیری بین دارندگان کلید می تواند بن بست ایجاد کند. با توجه به اینکه چندین طرف دسترسی را کنترل می کنند، تعیین حقوقی طرفین دارای حق قانونی دسترسی می تواند چالش برانگیز باشد.
سرعت و هزینه تراکنش: تراکنش هایی که شامل کیف پول های چندگانه هستند، چندین امضای زنجیره ای را با هم ترکیب می کنند که می تواند منجر به حجم تراکنش بزرگ شود. این می تواند منجر به افزایش هزینه های گاز و تاخیر در تایید شود. علاوه بر این، هماهنگی بین دارندگان کلید ممکن است زمان بر باشد.

موارد استفاده Multisig: چه زمانی استفاده از Mutlisig منطقی است؟

در زیر موارد مختلفی وجود دارد که در آن استفاده از کیف پول‌های Multisig مفید است.

حفاظت امانی

تراکنش‌های امانی بین دو طرف می‌توانند از کیف‌پول‌های 2 از 3 multisig استفاده کنند. با توافق دو طرف، معامله بدون مشکل انجام می شود. در صورت بروز اختلاف، شخص ثالث داوری می کند و در مورد جهت معامله تصمیم می گیرد.

امور مالی غیر متمرکز

تجارت، استقراض، و وام می تواند از طریق تصمیم گیری جمعی بدون دخالت واسطه ها انجام شود. اگر بین حداقل آستانه دارندگان کلید اتفاق نظر وجود داشته باشد، تراکنش ممکن است رخ دهد.

مالکیت مشارکتی

در مواردی که طرف‌ها مجموعاً دارایی‌های کریپتو دارند، کیف پول‌های چند سیگ ایجاد اعتماد در میان کاربران کیف پول را آسان‌تر می‌کنند. تراکنش‌های مربوط به دارایی‌های مشترک تنها زمانی رخ می‌دهد که همه طرف‌ها در مورد استفاده از وجوه توافق کنند.
صنعت کریپتو با چندین مورد کلاهبرداری مختل شده است که امنیت کیف پول را در اولویت قرار می دهد. علاوه بر این، کلاهبرداری‌های فراگیر خروج، همکاری و سرمایه‌گذاری را به چالش می‌کشد. همانطور که چشم انداز ارزهای دیجیتال تغییر می کند، کیف پول های مولتی سیگ یک گزینه عالی برای دارندگان ارزهای دیجیتال برای حفظ کنترل دارایی های خود و حفظ امنیت آنها است.

منبع coindesk